сряда, 11 септември 2019 г.

Гризини



Продукти:

210 мл. хладка вода
3 г. захар
12 г. мая
21 мл. зехтин
300 мл. брашно
нигела

зехтин за намазване


Приготвяне:

  • Водата се изсипва в купа и в нея се размива маята.
  • Добавя се зехтина, захарта, брашното, меси се няколко минути и се добавя солта.
  • Замесва се, докато се получи меко и еластично тесто.
  • Тестото се сгъва няколко пъти на плик, намазва се със зехтин и се слага в купа.
  • Покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се изсипва върху набрашнена повърхност и се сгъва на плик.
  • Разточва се на правоъгълник и нарязва на ленти.
  • Лентите се прехвърлят в тава покрита с хартия за печене, намазват се със зехтин и се оставят да втасат.
  • След това отново се намазват със зехтин и с пръст се правят дупки по повърхноста на всяка гризина.
  • Поръсват се със сол, нигела и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 10-15 минути.
  • След като се извадят от фурната, докато са още горещи се намазват със зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар