неделя, 29 септември 2019 г.

Калдерета със свинско месо



Продукти:

700 г. свинско месо
1 гл. лук
1/2 гл. чесън
170 г. смлян домат от консерва
1 морков
125 мл. бяло вино
600 мл. вода
1 кубче местен бъльон
1 дафинов лист
индийско орехче
мащерка

Приготвяне:

  • Месото се нарязва и се запържва в сгорещена мазнина до златисто.
  • В същата мазнина заедно се запържват нарязаните на ситно лук, чесън, морков и домат.
  • Получената смес се пасира, към нея се добавя месото, виното, водата, подправките и бульона.
  •  Ястието се оставя да къкри на тих огън, докато соса се сгъсти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар