четвъртък, 5 септември 2019 г.

Фиде от соя с пак чой



Продукти:

200 г. фиде от соя
3 ск. чесън
6-7 кайени
80 г. малки скариди
1 к. л. съчуански пипер на зърна
1 гл. пак чой
олио

Приготвяне:

  • Главата пак чой се бланшира за няколко минути в подсолена вряща вода.
  • Отцежда се и се слага в купа с лед.
  • Фидето се накисва за 5-6 минути в гореща вода.
  • В дълбок тиган се загряват няколко супени лъжици олио, докато запуши.
  • Добавя се нарязания чесън, съчуанския пипер и кайените.
  • След няколко секунди се прибавят скаридите, отцеденото фиде, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • Фидето се прехвърля в купа и се сервира с бланширания пак чой.

Няма коментари:

Публикуване на коментар