събота, 13 юни 2020 г.

Картофена яхния с грах и варени яйца




Продукти:

500 г. картофи

100 г. грах
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
3 сварени яйца
100 мл. бяло вино
зеленчуков бульон
зехтин
копър
магданоз

Приготвяне:


  • В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно чесън и лук, докато придобият златист цвят.
  • Добавя се виното и се вари, докато алкохола се изпари.
  • Прибавят се нарязаните картофи, граха и зеленчуков бульон, колкото да покрие продуктите.
  • Яхнията се оставя да къкри на тих огън до готовност.
  • Малко преди да се свали от огъня се добавят нарязаните яйца и наситнените копър и магданоз.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар