Продукти за 2 касуели:
400 г. пържен домат от консерва
1 шепа замразен грах
75 г. хамон на кубчета
50 г. чоризо
1 картоф
1/4 стрък праз лук
1 ск. чесън
4 яйца
Приготвяне:
- Картофа се сварява, обелва и нарязва на кубчета.
- В загряна мазнина се запържва нарязания на ситно праз лук, и цялата леко смачкана скилидка чесън.
- Добавят се картофите, половината от хамона и чоризото, граха и се пържи още 2- 3 минути.
- Сместа се разпределя на дъното на касуелите.
- Покрива се с домат и във всяка се чукват по 2 яйца.
- Около яйцата се разпределят останалите хамон и чоризо и се пече на 220°С до готовност на яйцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар