Продукти:
50 г. хамон
10 г. сушени манатарки
1/2 гл. лук
1 ч. л. фритиран чесън
индийско орехче
4 с. л. сухо мляко
500 мл. вода
70 г. краве масло
70 г. брашно
за паниране:
2 яйца
брашно
галета
Приготвяне:
- Гъбите се накисват за около 30 минути в 250 мл. гореща вода.
- След това се отцеждат и към водата, в която са се киснали се долива топла вода до 500 мл. и се прибавя сухото мляко.
- Гъбите, хамона и лука се нарязват на ситно.
- В кравето масло се запържва лука, докато омекне.
- Към него се добавят и се запържват за кратко гъбите и хамона.
- При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, и след като придобие златист цвят се разрежда с млякото.
- Разбърква се, докато се получи гъст гладък сос без бучки.
- Подправя се с чесъна, индийско орехче, сол на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа хладилник.
- Сместа се изсипва в пош и се оформят продълговати крокети.
- Овалват се в двойна панировка от брашно, яйце, галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар