понеделник, 23 юли 2018 г.

Крокети от хамон и манатарки



Продукти:

50 г. хамон
10 г. сушени манатарки
1/2 гл. лук
1 ч. л. фритиран чесън
индийско орехче
4 с. л. сухо мляко
500 мл. вода
70 г. краве масло
70 г. брашно

за паниране:

2 яйца
брашно
галета

Приготвяне:

  • Гъбите се накисват за около 30 минути в 250 мл. гореща вода.
  • След това се отцеждат и към водата, в която са се киснали се долива топла вода до 500 мл. и се прибавя сухото мляко.
  • Гъбите, хамона и лука се нарязват на ситно.
  • В кравето масло се запържва лука, докато омекне.
  • Към него се добавят и се запържват за кратко гъбите и хамона.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, и след като придобие златист цвят се разрежда с млякото.
  • Разбърква се, докато се получи гъст гладък сос без бучки.
  • Подправя се с чесъна, индийско орехче, сол на вкус и се сваля от огъня.
  • Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа хладилник.
  • Сместа се изсипва в пош и се оформят продълговати крокети.
  • Овалват се в двойна панировка от брашно, яйце, галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.



Няма коментари:

Публикуване на коментар