петък, 15 декември 2017 г.

Пикантна гъбена супа



Продукти:

100 г. гъби еноки
100 г. гъби шимеджи
3 бр. гъби шийтаке
1 морков
1 ск. чесън
1 с. л. ситно нарязана целина
1 к. л. настърган джинджифил 
1 ч. л. чили олио
1 л. бульон
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. светъл соев сос
2 с. л. оризов оцет
олио

Приготвяне:

  • В загряна мазнина се запържват за кратко джинджифила, целината и нарязаните на ситно чесън и морков.
  • Заливат се с бульона и след като заври се прибавят гъбите и чили олиото.
  • Няколко минути преди супата да се снеме от огъня се добавя предварително размитото в малко студена вода нишесте, соевия сос и оцета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар