Продукти:
250 г. леща
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 морков
1 картоф
1/2 червена чушка
100 г. чоризо, кървавица и пушен суров бекон
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
чубрица
сол
олио
Приготвяне:
- Лещата се измива и се слага да се вари с нарязаните на ситно лук, морков, чушка, едната скилидка чесън и дафиновият лист.
- След като заври се добавя картофа нарязан на кубчета, чубрицата и сол на вкус.
- В тиган се загрява мазнина, запържва се чоризото, кървавицата, бекона и се добавят към лещата.
- В същата мазнина при непрекъснато разбъркване се запържва брашното до златисто, поръсва се с червения пипер и се разрежда с бульона от лещата.
- Запръжката се връща в лещата и се добавя другата скилидка чесън нарязана на ситно.
- Вари се още 5-6 минути и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар