понеделник, 11 декември 2017 г.

Крем супа от карфиол




Продукти:

1 гл. карфиол
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 дафинов лист
черен пипер
индийско орехче
1 кубче зеленчуков бульон
400 мл. прясно мляко
сол
олио

Приготвяне:

  • В загряна мазнина се задушават нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
  • Добавя се дафиновият лист, бульона, нарязания на розички карфиол, залива се с 600 мл. гореща вода и се вари до готовност.
  • След това се прецежда и пасира.
  • Полученото пюре се слага отново в тенджерата, добавя се прясното мляко, черен пипер, индийско орехче, сол на вкус и се разрежда с бульона до желаната гъстота.
  • Когато супата заври се сваля от огъня и се подправя с прясно изцеден лимонов сок.


Няма коментари:

Публикуване на коментар