вторник, 26 декември 2017 г.

Постна содена питка



Продукти:

500-550 г. брашно
325 мл. хладка вода
1 ч. л. сода
1 с. л. оцет
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1-2 с. л. зехтин за намазване

Приготвяне:

  • В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат солта, захарта, зехтина и содата разбъркана в оцета.
  • Налива се водата и се замесва меко тесто, което не трябва да лепи.
  • От тестото се оставя малко парченце за украса а от останалото се оформя питка.
  • Поставя се в тава покрита с хартия за печене и се набожда с дървено шишче. 
  • Питката се намазва със зехтин и се пече в умерена фурна около 30-35 минути.


* със семена





Няма коментари:

Публикуване на коментар