Продукти:
250 г. фидеуа
550 мл. рибен бульон
6-7 миди
4 почистени бейби калмара
6-7 шайби калмар
4 скариди
1/2 настърган домат
2 ск. чесън
1/2 зелена чушка
шафран
зехтин
Приготвяне:
- В малко зехтин се запържва необелената леко смачкана скилидка чесън, чушката нарязана на едро, главите и люспите на почистените скариди.
- Добавя се бульона, оставя се да поври няколко минути и се прецежда.
- В широка тава се запържва другата скилидка чесън нарязана на ситно, калмарите и накрая домата.
- Прибавя се щипка шафран, фидеуата, бульона, мидите, сол на вкус и се вари на среден огън, докато течността остане на половина.
- Добавят се скаридите и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар