четвъртък, 7 декември 2017 г.

Фидеуа с морски дарове



Продукти:

250 г. фидеуа
550 мл. рибен бульон
6-7 миди
4 почистени бейби калмара
6-7 шайби калмар
4 скариди
1/2 настърган домат
2 ск. чесън
1/2 зелена чушка
шафран
зехтин

Приготвяне:

  • В малко зехтин се запържва необелената леко смачкана скилидка чесън, чушката нарязана на едро, главите и люспите на почистените скариди.
  • Добавя се бульона, оставя се да поври няколко минути и се прецежда.
  • В широка тава се запържва другата скилидка чесън нарязана на ситно, калмарите и накрая домата.
  • Прибавя се щипка шафран, фидеуата, бульона, мидите, сол на вкус и се вари на среден огън, докато течността остане на половина.
  • Добавят се скаридите и се вари до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар