вторник, 26 декември 2017 г.

Кюфтета от броколи и картофи



Продукти:

200 г. броколи
550 г. картофи
8 с. л. сирене
2 ск. чесън
2 яйца
копър
1-2 с. л. краве масло
сол

Приготвяне:

  • Картофите се сваряват, обелват и намачкват.
  • Броколито се накъсва на розички, сварява се и се нарязва на ситно.
  • В купа се смесват картофите, броколито, яйцата, натрошеното сирене, сол на вкус, нарязаните на ситно чесън и копър и се разбърква добре.
  • От получената смес се оформят кюфтета и се подреждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Върху всяко кюфте се слага парченце краве масло и се пекат в умерена фурна около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар