Продукти:
500 г. кори за баница
3 1/2 кут. локум
олио за намазване
за плънката:
4 яйца
150 г. захар
100 мл. олио
60 г. брашно
15 г. бакпулвер
за сиропа:
300 г. захар
600 мл. вода
2 ч. л. течна ванилия
Приготвяне:
- За приготвянето на плънката се смесват яйцата, захарта, олиото, брашното, бакпулвера и се разбърква хубаво до получаване на хомогенна смес.
- Вземат се две кори, горната се намазва с плънка и в по- дългата ѝ част се нарежда локума, нарязан на ивички.
- Кората се навива на руло и се слага в тава, предварително покрита с хартия за печене и леко намазнена.
- Същото се повтаря с останалите кори и баницата се намазва с олио.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобие златист цвят.
- След като изстине се залива с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и ванилията.
- Тавата се покрива с кърпа и баницата се оставя няколко часа да отлежи, за да се сиропира добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар