петък, 3 август 2018 г.

Баница с локум- Веселка



Продукти:

500 г. кори за баница
3 1/2 кут. локум
олио за намазване

за плънката:

4 яйца
150 г. захар
100 мл. олио
60 г. брашно
15 г. бакпулвер

за сиропа:

300 г. захар
600 мл. вода
2 ч. л. течна ванилия

Приготвяне:

  • За приготвянето на плънката се смесват яйцата, захарта, олиото, брашното, бакпулвера и се разбърква хубаво до получаване на хомогенна смес.
  • Вземат се две кори, горната се намазва с плънка и в по- дългата ѝ част се нарежда локума, нарязан на ивички.
  • Кората се навива на руло и се слага в тава, предварително покрита с хартия за печене и леко намазнена.




  • Същото се повтаря с останалите кори и баницата се намазва с олио.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобие златист цвят.


  • След като изстине се залива с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и ванилията.
  • Тавата се покрива с кърпа и баницата се оставя няколко часа да отлежи, за да се сиропира добре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар