петък, 17 август 2018 г.

Десерт с овесени ядки



Продукти:

180 г. брашно
100 г. овесени ядки
100 г. кафява захар
125 г. краве масло
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
400 г. кондензирано мляко
30-40 мл. прясно изцеден лимонов сок
1 яйце

Приготвяне:

  • Яйцето се разбива леко и се разбърква с кондензираното мляко и лимоновия сок.
  • В купа се смесват брашното, солта, бакпулвера, овесените ядки и захарта.
  • Към тях се добавя разтопеното краве масло и се разбърква добре.
  • 2/3 от сместа се разпределя равномерно, като леко се притиска в тава с размер 22 х 22 см. предварително покрита с хартия за печене.
  • Блата се пече около 10 минути в предварително загряна на 180°С фурна.
  • След това отгоре се изсипва сместа с кондензираното мляко и се поръсва с останалата част от маслените трохи.
  • Връща се във фурната и се пече още около 20 минути, докато придобие хрупкава златиста коричка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар