петък, 17 август 2018 г.

Кесада



Продукти:

5 топени сиренца
300 г. захар
125 г. брашно
510 мл. прясно мляко
200 мл. сметана
125 г. кисело мляко
3 яйца
пудра захар

Приготвяне:
  • Всички продукти се слагат в купа и се разбиват с пасатор, докато се получи гладка и хомогенна смес без бучки.
  • Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и поръсена с брашно тава с размер 18х 28 см. или кръгла с диаметър 26 см.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна, около 1 час и 20 минути.
  • След като се извади от фурната се охлажда на стайна температура и след това се прибира в хладилник.
  • Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

* Рецептата е адаптирана от тук 





Няма коментари:

Публикуване на коментар