сряда, 29 август 2018 г.

Обърнат сладкиш с праскови



Продукти:

5-6 праскови
230 г. захар
120 г. брашно
100 г. краве масло
4 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. течна ванилия

Приготвяне:

  • На среден огън в тиган с незалепващо покритие се карамелизират 150 г. захар.
  • Получения карамел се изсипва в тава с диаметър 26 см. и върху него се изсипва разтопеното краве масло.
  • Оставя се леко да стегне и отгоре се нареждат предварително обелените и нарязани праскови.
  • Жълтъците се разбиват с останалата захар и ванилията, докато се получи пухкав крем.
  • Постепенно към тях се добавя пресятото с бакпулвера брашно и разбитите на сняг белтъци, като се редуват.
  • Получената смес се изсипва върху прасковите и се заглажда с помощта на шпатула.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 30-35 минути.
  • След като се извади от фурната се оставя да се охлади за 10-15 минути и се обръща върху чиния, така че прасковите да останат отгоре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар