сряда, 22 август 2018 г.

Виенски хлебчета



Продукти:

за закваската:

50 г. брашно
25 мл. вода
1 г. мая

  • За приготвянето на закваската от горните продукти се замесва тесто и се оставя да втаса 3-4 часа.


за тестото:

75 г. закваска
500 г. бяло брашно
275 мл. вода
30 г. захар
40 г. краве масло
20 г. сухо мляко
10 г. сол
7 г. мая
  • Всички продукти за тестото се месят около 10 минути, докато се получи гладко тесто.
  • Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато си удвои обема.
  • Тестото се премесва, разделя се на 9 еднакви по големина топки и се оставят да втасат за 20 минути.
  • Оформят се хлебчета, които се оставят да втасат върху набрашнена повърхност със сгънатата част надолу, докато удвоят обема си.
  • След това се обръщат в тава покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 15-20 минути.
* Рецептата е адаптирана от Pan casero de  Ivan Yarza

Няма коментари:

Публикуване на коментар