сряда, 15 август 2018 г.

Тарта Сантяго




Продукти:

250 г. сурови смлени бадеми
250 г. захар
4 яйца
кората от 1 лимон
1 ч. л. канела
пудра захар

Приготвяне:

  • Фурната се загрява на 170°С.
  • Бадемите се разбъркват добре с канелата и настърганата кора от лимона.
  • В купа се разбиват яйцата и захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
  • Постепенно се прибавят бадемите, като се разбърква внимателно с шпатула.
  • Сместа се изсипва в тава с диаметър 26 см., предварително намазнена и поръсена с брашно.
  • Пече се около 30-35 минути, докато придобие златист цвят.
  • След като тартата се охлади в средата се поставя шаблон с кръста на Сантяго и се поръсва с пудра захар.


* Рецептата е адаптирана от Un viaje por la cocina gallega

Няма коментари:

Публикуване на коментар