Продукти:
250 г. сурови смлени бадеми
250 г. захар
4 яйца
кората от 1 лимон
1 ч. л. канела
пудра захар
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 170°С.
- Бадемите се разбъркват добре с канелата и настърганата кора от лимона.
- В купа се разбиват яйцата и захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
- Постепенно се прибавят бадемите, като се разбърква внимателно с шпатула.
- Сместа се изсипва в тава с диаметър 26 см., предварително намазнена и поръсена с брашно.
- Пече се около 30-35 минути, докато придобие златист цвят.
- След като тартата се охлади в средата се поставя шаблон с кръста на Сантяго и се поръсва с пудра захар.
* Рецептата е адаптирана от Un viaje por la cocina gallega
Няма коментари:
Публикуване на коментар