събота, 31 август 2019 г.

Салата с кус- кус



Продукти:

250 г. кус-  кус
320 мл. вода
1 краставица
1 домат
1/2 гл. червен лук
1/2 зелена и червена чушка
магданоз
зехтин
лимонов сок

Приготвяне:

  • Водата се слага да заври с малко зехтин и сол на вкус.
  • Кус- куса се слага в купа и се залива с горещата вода.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да набъбне 6- 7 минути в зависимост от инструкцията на опаковката.
  • След това се разбърква с вилица, за да се разделят зърната едно от друго.
  • След като кус- куса се охлади към него се добавят нарязаните лук, краставица, домат, чушки и магданоз.
  • Салатата се овкусява зехтин, лимонов сок и сол на вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар