неделя, 18 август 2019 г.

Лодки от цикория пълнени с авокадо и варени яйца



Продукти:

2 цикории
1/2 авокадо
1 сварено яйце
1/4 гл. лук
50 г. сирене
лют пипер на люспи
зехтин

Приготвяне:

  • Листата от цикория се разделят с нож от сърцевината, след това се измиват и подсушават.
  • Авокадото се разполовява на две, маха се костилката и се изважда с помощта на лъжица.
  • В купа се сместат натрошеното сирене, нарязания на ситно лук и яйцето и авокадото нарязани на кубчета.
  • Подправя се със сол, зехтин на вкус и се разбърква.
  • Листата от цикория се пълнят с получената смес и се поръсват с лют пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар