понеделник, 19 август 2019 г.

Пържено свинско месо със зеленчуци в лют сос



Продукти:

300 г. свинско месо

1 гл. лук
2 моркова
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 червено люто чушле
1/2 к. л. настърган джинджифил
2 с. л. люта паста
3 с. л. нишесте
подправки за уок

за соса:


200 мл. вода

1 кубче местен бульон
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. нишесте
1 с. л. тъмен соев сос

Приготвяне:


  • Месото се нарязва на тънки парчета с големина около 2 см.
  • Поръсва се с поправките и се овалва в нишестето.
  • Всички продукти за соса се смесват и се остават настрана.
  • Месото се пържи в сгрещена мазнина до златисто.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на едро моркови, лук, чушки, джинджифила и чушлето нарязано на ситно.
  • Връща се месото, изсипва се соса и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. 
  • Поръсва се с подправки за уок и се сваля от огъня.




Няма коментари:

Публикуване на коментар