Продукти:
450 г. картофи
1/2 гл. лук
2 печени червени чушки
150-200 г. пушена наденица
5 яйца
маслини
чубрица
кашкавал
олио
Приготвяне:
- Картофите се сваряват в подсолена вода.
- След като се се охладят се обелват и нарязват на кубчета.
- В малко мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, докато придобие златист цвят.
- Към него се добавя наденицата нарязана на кубчета и след 4-5 минути се снема от огъня.
- Картофите се слагат в намазнена тава, върху тях се разпределят наденицата и нарязаните чушки и маслини.
- Поръсва се с малко сол и чубрица и се изсипват леко разбитите яйца.
- Пече се в силна фурна и малко преди готовност се поръсва с настърганан кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар