понеделник, 12 август 2019 г.

Палачинки на фурна със спанак и гъби




Продукти:

4 палачинки
200 г. спанак
470 г. печурки
70 г. сирене
120 г. синьо сирене
1/2 гл. лук
3-4 ск. чесън
4 топени сиренца
4 слайса кашкавал
черен пипер
индийско орехче
сос от магданоз и чесън

за бешамела:

450 мл. прясно мляко
60 г. краве масло
50 г. брашно

Приготвяне:

  • За приготвяне на бешамела в тиган се разтопява кравето масло и се запържва брашното.
  • Изсипва се топлото мляко и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Соса се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият лек златист цвят.
  • Към тях се добавят нарязаните гъби и спанака.
  • Сместа се задушава, докато зеленчуците омекнат, като от време на време се разбърква.
  • Половината от бешамела се изсипва при задушените зеленчуци.
  • Добавят се топените сиренца, натрошените сирена разбърква се добре и сместа се сваля от огъня.
  • Върху всяка палачинка се слага слайс кашкавал, плънка и се сгъва на триъгълник.
  • В намазнена тава се изсипва половината от останалия бешамел и се нареждат палачинките.
  • Заливат се с останалият бешамел, поръсва се с малко настърган кашкавал и чесновия зехтин.
  • Пекат се в умерена фурна за около 20- 30 минути.




Няма коментари:

Публикуване на коментар