сряда, 14 август 2019 г.

Пълнени тиквички с домат и сирене



Продукти:

3 малки тиквички
400 г. нарязан домат от консерва
150 г. сирене
2-3 ск. чесън
копър
чубрица
олио

Приготвяне:

  • Тиквичките се разрязват по дължина на две половинки, и с помощта на лъжичка се издълбава сърцевината.
  • В малко мазнина се запържва сърцевината от тиквичките.
  • Към тях се добавя домата, нарязаните на ситно скилидки чесън.
  •  Няколко минути след това се добавя натрошеното сирене, подправките и се снема от огъня.
  • Тиквичките се пълнят с получената смес и се нареждат в тава с малко вода.
  • Пекат се на 220°С  около 35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар