неделя, 18 август 2019 г.

Крокети от рулца от раци





Продукти:

50 г. масло
60 г. брашно
500 мл. прясно мляко
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
160 г. рулца от раци
копър

за паниране:

брашно
1 яйце
галета

за соса:

4 с. л. майонеза
1 к. л. сумак
2 к. л. лют прах локото

Приготвяне:

  • В кравето масло на слаб огън се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато се карамелизират.
  • Добавя се брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко.
  • Прибавят се нарязаните на ситно рулца от раци, копър, сол на вкус и се разбърква, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Сместа се покрива със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за 1 нощ в хладилник.
  • С помощта на две лъжици се оформят крокети, които се овалват в брашно, разбито яйце и галета.
  • Крокетите се оставят за няколко часа в камерата, и след това се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
  • Поднасят се със соса от предварително смесените сумак, лют прах и майонеза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар