неделя, 11 август 2019 г.

Лодки от патладжани с елда и хариса



Продукти:

2 патладжана
100 г. елда
кисело мляко
магданоз

за соса:

2-3 ск. чесън
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. хариса
3 с. л. паста хариса
6 с. л. зехтин
кимион

Приготвяне:

  • Елдата се слага в 250 мл. подсолена вряща вода, покрива се с капак и се вари около 10-15 минути.
  • В купичка се смесват всички продукти за соса заедно с пасираните скилидки чесън и се разбърква добре.
  • Патладжаните се измиват, разрязват по дължина и от вътрешната част се правят няколко разреза във формата на решетка.
  • Поръсват се със сол на вкус и се намазват със соса.
  • Патладжаните се нареждат в тава с малко вода и се пекат в умерена фурна до готовност.
  • След като се извадят от фурната се оставят да се охладят.
  • Патладжаните се сервират с кисело мляко, елда и се поръсват с нарязан на ситно магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар