понеделник, 19 август 2019 г.

Китайска яйчена супа



Продукти:

1,5 л. вода
3-4 стръка пресен лук
1 кубче пилешки бульон
1/2 кубче зеленчуков бульон
1/2 ч. л. пилешки бульон на прах
1/2 ч. л. вегета
7 листа китайско зеле
2 1/2 -3 с. л. нишесте
2 яйца

Приготвяне:

  • Водата се слага в тенджера заедно с бульоните, нарязания на шайби лук и се вари около 10-15 минути.
  • Нишестето се разбърква с малко студена вода и се добавя към супата.
  • След като супата отново заври, се изсипват в кръг разбитите яйца и се разбърква на зиг- заг с клечка.
  • Прибавя се нарязаната на едро салата и след 2-3 минути се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар