вторник, 17 юли 2018 г.

Хрупкави тиквички на фурна



Продукти:

2 тиквички
2 яйца
1 чаша галета
1 1/2 чаша хлебни трохи
брашно
1 к. л. червен пипер
шарен пипер
1 ч. л. фритиран чесън
сол
олио

Приготвяне:

  • Тиквичките се нарязват на ивици, поръсват се със сол и се оставят да престоят за 10-15 минути.
  • Брашното се смесва с червения пипер, чесъна, малко смлян шарен пипер и сол.
  • Отделно се смесва галетата с хлебните трохи.
  • Тиквичките се подсушават от водата с готварска хартия.
  • След това се овалват последователно в брашното, разбитите яйца и накрая в хлебните трохи.
  • Тиквичките се нареждат една до друга в тава покрита с хартия за печене.
  • Поръсват се с тънка струйка олио и се пекат в силна фурна, докато се зачервят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар