Продукти:
2 тиквички
2 яйца
1 чаша галета
1 1/2 чаша хлебни трохи
брашно
1 к. л. червен пипер
шарен пипер
1 ч. л. фритиран чесън
сол
олио
Приготвяне:
- Тиквичките се нарязват на ивици, поръсват се със сол и се оставят да престоят за 10-15 минути.
- Брашното се смесва с червения пипер, чесъна, малко смлян шарен пипер и сол.
- Отделно се смесва галетата с хлебните трохи.
- Тиквичките се подсушават от водата с готварска хартия.
- След това се овалват последователно в брашното, разбитите яйца и накрая в хлебните трохи.
- Тиквичките се нареждат една до друга в тава покрита с хартия за печене.
- Поръсват се с тънка струйка олио и се пекат в силна фурна, докато се зачервят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар