събота, 14 юли 2018 г.

Боб по чорбаджийски



Продукти:

250 г. шарен боб
500 г. свинско месо
1 1/2 гл. лук
1 морков
1/2 зелена чушка
2 червени печени чушки
2 с. л. пържен домат
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
сминдух
чубрица
джоджен
магданоз

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На следващия ден се вари до полуготовност с нарязаните морков, зелената чушка и 1/2 гл. лук.
  • В загряна мазнина се запържва нарязаното на хапки месо, докато се зачерви.
  • Добавя се останалия лук, и след като се запържи се прибавят чушките, червения пипер, пържения домат и боба.
  • Овкусява се със сол, подправките и се вари до готовност.
  • Малко преди да се свали от огъня се сгъстява с размитото в студена вода брашно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар