Продукти:
250 г. шарен боб
500 г. свинско месо
1 1/2 гл. лук
1 морков
1/2 зелена чушка
2 червени печени чушки
2 с. л. пържен домат
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
сминдух
чубрица
джоджен
магданоз
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- На следващия ден се вари до полуготовност с нарязаните морков, зелената чушка и 1/2 гл. лук.
- В загряна мазнина се запържва нарязаното на хапки месо, докато се зачерви.
- Добавя се останалия лук, и след като се запържи се прибавят чушките, червения пипер, пържения домат и боба.
- Овкусява се със сол, подправките и се вари до готовност.
- Малко преди да се свали от огъня се сгъстява с размитото в студена вода брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар