Продукти:
7-8 големи чушки
4 яйца
250 г. сирене
копър
магданоз
Приготвяне:
- Чушките се опичат, и след като изстинат се обелват, почистват от семената и всяка се разрязва се на две.
- Форма с размер 11х 26см. се намазва с олио и дъното и стените ѝ се покрива с чушки, като краищата им трябва да излизат малко извън формата. Част от чушките се оставят за плънката.
- Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене и нарязаните на ситно копър и магданоз.
- Половината от плънката се изсипва във формата, нареждат се отделените чушки и се покрива с останалата плънка.
- Краищата на чушките, които са останали извън формата се прегъват навътре, така че да покрият плънката.
- Пече се в умерена фурна до готовност, и след като се охлади се обръща в подходяща чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар