Продукти:
300 г. готварски шоколад
300 г. краве масло на стайна температура
180 г. брашно
180 г. захар
50 г. пудра захар
6 яйца
250 г. мармалад от кайсии
щипка сол
Приготвяне:
- Белтъците се разбиват на сняг със захарта.
- 150 г. от шоколада се разтопява на водна баня.
- В купа се слага половината краве масло и се разбива с пудрата захар и щипка сол.
- Към него при непрекъснато разбъркване един по един се добавят жълтъците.
- Прибавя се разтопения шоколад и постепенно се добавя пресятото брашно.
- Към шоколадовата смес се добавят белтъците и се разбърква внимателно с помощта на шпатула.
- Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и поръсена с брашно тава с диаметър 22 см.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна, около 40-45 минути.
- След като блата се охлади се разрязва хоризонтално на две части.
- Първият блат се намазва с част от затопления мармалад, върху него се поставя втория блат и също се намазва.
- За приготвянето на глазурата се разтопяват на водна баня останалия шоколад и краве масло.
- Тортата се залива с глазурата и се оставя около 1 час в хладилник, докато се втвърди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар