Продукти:
300 мл. вода
300 г. брашно
100 мл. олио
4 яйца
за сиропа:
1 с. л. течна ванилия
600 мл. вода
570 г. захар
малко лимонов сок
Приготвяне:
- Водата и олиото се слагат да заврят.
- Изсипва се брашното, като се разбърква непрекъснато с дървена лъжица, докато тестото започне да се отлепя от стените на тенджерата.
- Сваля се от огъня, и след като леко се охлади едно по едно се добавят яйцата.
- Разбърква се до получаване на гладка и хомогенна смес.
- От тестото се шприцоват тиквените опашки и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
- От водата и захарта се сварява сироп, който трябва да поври 4-5 минути.
- Малко преди да се свали от огъня се добавят ванилията и лимоновия сок.
- Тиквените опашки са нареждат една до друга в тава, и след като изстинат се заливат с хладкият захарен сироп.
Няма коментари:
Публикуване на коментар