Продукти:
2 патладжана
1-2 домата
200 г. сирене
чеснов зехтин
кашкавал
чубрица
магданоз
копър
Приготвяне:
- Върху всеки патладжан се правят няколко разреза по дължината, като към дръжката не се срязва до края.
- Посоляват се и се оставят за 15-20 минути да се отцедят от горчивината.
- Нареждат се в намазнена тава и между всяка филийка патладжан се слага парче домат и сирене.
- Поръсват се с чубрица, чеснов зехтин и нарязаните на ситно копър и магданоз.
- На дъното на тавата се сипва малко вода, покрива с фолио и се пече в умерена фурна около 45 минути.
- Фолиото се маха, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната, докато се кашкавала се разтопи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар