събота, 14 юли 2018 г.

Ветрило от патладжан



Продукти:

2 патладжана
1-2 домата
200 г. сирене
чеснов зехтин
кашкавал
чубрица
магданоз
копър

Приготвяне:

  • Върху всеки патладжан се правят няколко разреза по дължината, като към дръжката не се срязва до края.
  • Посоляват се и се оставят за 15-20 минути да се отцедят от горчивината.
  • Нареждат се в намазнена тава и между всяка филийка патладжан се слага парче домат и сирене.
  • Поръсват се с чубрица, чеснов зехтин и нарязаните на ситно копър и магданоз.
  • На дъното на тавата се сипва малко вода, покрива с фолио и се пече в умерена фурна около 45 минути.
  • Фолиото се маха, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната, докато се кашкавала се разтопи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар