понеделник, 30 юли 2018 г.

Пилешки дробчета с гъби на фурна



Продукти:

500 г. пилешки дробчета
250 г. гъби
1 гл. лук
1 ск. чесън
600 г. пържен домат от консерва
кашкавал
брашно
магданоз
чубрица

Приготвяне:

  • Дробчетата се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се запържват за кратко.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, и след като омекнат се добавят гъбите.
  • Прибавя се домата, около 150 мл. вода, чубрица, нарязан на ситно магданоз, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • Дробчетата се нареждат в тава и се заливат със соса.
  • Ястието се пече в умерена фурна около 20- 25 минути, и малко преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал.



Няма коментари:

Публикуване на коментар