Продукти:
за блата:
4 яйца
100 г. захар
70 г. брашно
30 г. какао
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. течна ванилия
за крема:
250 г. маскарпоне
200 мл. сметана
4 с. л. пудра захар
1 ч. л. инстантно кафе
1 к. л. течна ванилия
за глазурата:
100 г. шоколад
35 г. краве масло
1 ч. л. олио
1 с. л. мед
Приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 180°С.
- Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с половината захар и ванилията, докато побелеят.
- Добавя се брашното пресято с какаото и бакпулвера.
- Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и останалата захар. След това се прибавят към сместа с жълтъците.
- Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене тава с размер 28х38 см.
- С помощта на шпатула се заглажда и се пече 10-12 минути.
- Готовия блат още топъл се обръща върху друг лист хартия за печене, навива се на руло и се оставя да изстине.
- Сметаната се разбива на сняг заедно с пудрата захар и се смесва с маскарпонето, кафето и ванилията.
- Блата се намазва с крема и отново се навива на руло.
- За приготвяне на глазурата на водна баня се разтопява шоколада заедно с кравето масло, олиото и меда.
- Рулото се намазва с разтопения шоколад и се оставя в хладилник да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар