четвъртък, 19 юли 2018 г.

Пилешки пуканки



Продукти:

1 бр. пилешки гърди
брашно
хлебни трохи
олио за пържене

за пастата:

260 г. брашно
320-330 мл. вода
1 ч. л. бакпулвер
1 к. л. фритиран чесън
1 к. л. червен пипер
1 к. л. риган
1 к. л. подправки за месо

Приготвяне:

  • Пилешкото месо се нарязва в чопър и се подправя с черен пипер и сол на вкус.
  • Всички продукти за пастата се смесват и разбърква, докато се получи гладка и хомогенна смес.
  • От нарязаното месо се оформят топчета с големината на лешник, които се овалват в брашно.
  • След това се потапят в пастата, накрая в хлебните трохи и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар