Продукти:
3-4 тиквички
400 г. кайма
2 моркова
2 домата
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
1 с. л. доматено пюре
160 г. ориз
1 ч. л. червен пипер
подправки за месо
копър
чубрица
магданоз
за заливката:
3 яйца
375 г. кисело мляко
1 с. л. брашно
Приготвяне:
- Тиквичките се нарязват на кубчета и се слагат в тава.
- В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, моркови и чесън, докато омекнат.
- При непрекъснато разбъркване последователно се прибавя каймата, обелените и нарязани на ситно домати, доматеното пюре, червения пипер и ориза.
- След като всичко се запържи се добавят подправките, сол на вкус и сместа се изсипва върху тиквичките.
- Долива се гореща вода до нивото на продуктите и се пече в умерена фурна, докато течността почти се изпари.
- За приготвянето на заливката се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното и с получената смес се залива ястието.
- Връща се обратно във фурната и се пече, докато придобие златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар