четвъртък, 19 юли 2018 г.

Писто с пъдпъдъчи яйца



Продукти:

2 тиквички
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 гл. лук
1 ск. чесън
500 г. нарязан домат от консерва
7-8 пъдпъдъчи яйца
150 г. хамон серано
зехтин
1-2 с. л. оцет
магданоз
риган

Приготвяне:

  • В загряния зехтин на слаб огън се запържват нарязаните лук, чесън, чушки и хамона.
  • Когато зеленчуците омекнат се прибавят обелените и нарязани на кубчета тиквички и доматите. 
  • Добавя се риган, нарязан на ситно магданоз, сол и се оставя да къкри около 10-15 минути, като от време на време се разбърква.
  • В тенджерка с вряща вода се сипва малко оцет, и с помощта на лъжица водата се завихря.
  • Внимателно едно по едно се чукват яйцата и след 1-2 минути се изваждат.
  • Ястието се поднася със забулените яйца и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар