Продукти:
2 яйца
250 мл. прясно мляко
250 мл. вода
350 г. брашно
1 с. л. захар
1/2 к. л. сол
олио за пържене
Приготвяне:
- Всички продукти се слагат в подходяща метална купа и се пасират до получаване гладка хомогенна смес.
- В дълбока тенджера се сгорещява олиото заедно с формата за цветето.
- Мазнината се е загряла, когато в нея се пусне клечка за зъби и около нея бързо се образуват мехурчета.
- Формата за цветето се потапя за няколко секунди в сместа, малко над средата и след това бързо се потапя в мазнината.
- След няколко секунди формата трябва да се отлепи сама, ако не ние я избутваме с помощта вилица.
- Цветята се пържат от двете страни до златисто, и се поръсват с пудра или кристална захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар