Продукти:
1 кг. картофи
за кюфтетата:
400 г. кайма
1 яйце
1/2 филия хляб
1/2 гл. лук
подправки
за бешамела:
олио
2 ск. чесън
2 с. л. брашно
600 мл. прясно мляко
50 г. краве масло
кашкавал
Приготвяне:
- Към каймата се прибавя ситно нарязаният лук, яйцето, накиснатия и отцеден хляб, подправките и сол на вкус.
- Каймата се омесва добре и се оставя да престои за няколко часа в хладилник.
- Картофите се сваряват в подсолена вода, и след като се охладят се обелват и нарязват на кубчета.
- Прехвърлят се в намаслена тава и върху тях се нареждат оформените от каймата кюфтенца.
- В загряното олио се запържва за кратко нарязаният на ситно чесън.
- Добавя се брашното, и след като придобие златист цвят се разрежда с прясното мляко, като се непрекъснато се разбърква.
- Подправя се със сол и след 5-6 минути се сваля от огъня.
- Соса се изсипва върху картофите и кюфтетата, отгоре се слага нарязаното кравето масло и се пече в умерена фурна до готовност.
- Малко преди да се извади от фурната се поръсва с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар