вторник, 17 юли 2018 г.

Соленки с овесени ядки



Продукти:

100 г. краве масло
110 г. брашно
110 г. овесени ядки
1/2 ч. л. сол
125 г. кисело мляко
70 г. сирене " Ементал"
2 с. л. сирене

нигела

Приготвяне:

  • В купа се смесват брашното, овесените ядки и солта.
  • Към тях се добавя кравето масло нарязано на кубчета, и всичко се намачква с вилица.
  • Прибавя се киселото мляко, настърганото сирене и се замесва тесто.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 20-30 минути.
  • Тестото се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина около 1/2 см. и се нарязва с форми по желание.
  • Поръсват се с нигела и се пекат в предварително загряна на 200°С около 10 минути, докато придобият златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар