Продукти:
100 г. краве масло
110 г. брашно
110 г. овесени ядки
1/2 ч. л. сол
125 г. кисело мляко
70 г. сирене " Ементал"
2 с. л. сирене
нигела
Приготвяне:
- В купа се смесват брашното, овесените ядки и солта.
- Към тях се добавя кравето масло нарязано на кубчета, и всичко се намачква с вилица.
- Прибавя се киселото мляко, настърганото сирене и се замесва тесто.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 20-30 минути.
- Тестото се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина около 1/2 см. и се нарязва с форми по желание.
- Поръсват се с нигела и се пекат в предварително загряна на 200°С около 10 минути, докато придобият златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар