Продукти:
250 г. оризови нудълс
100 г. твърдо тофу
9-10 скариди
1/2 ч. замразен грах
250 г. бели миди
1 ск. чесън
1 с. л. рибен сос
1 с. л. паста от тамаринд
2 яйца
Приготвяне:
- Нудълсите се сваряват в подсолена вода, според указанията на опаковката.
- Мидите се варят в малко вода, докато се отворят.
- Яйцата се пържат, като се разбъркват внимателно, така че да запазят двата си цвята.
- В дълбок тиган се запържва нарязания на ситно чесън и скаридите.
- В същата мазнина се запържва тофуто, докато придобие златист цвят.
- Добавя се граха, нудлите, пастата от тамаринд, рибения сос, мидите, скаридите и се разбърква добре, за да се смесят ароматите.
- Накрая се добавят яйцата и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар