събота, 21 юли 2018 г.

Оризови нудълс с тофу





Продукти:

250 г. оризови нудълс
100 г. твърдо тофу
9-10 скариди
1/2 ч. замразен грах
250 г. бели миди
1 ск. чесън
1 с. л. рибен сос
1 с. л. паста от тамаринд
2 яйца


Приготвяне:

  • Нудълсите се сваряват в подсолена вода, според указанията на опаковката.
  • Мидите се варят в малко вода, докато се отворят.
  • Яйцата се пържат, като се разбъркват внимателно, така че да запазят двата си цвята.
  • В дълбок тиган се запържва нарязания на ситно чесън и скаридите.
  • В същата мазнина се запържва тофуто, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се граха, нудлите, пастата от тамаринд, рибения сос, мидите, скаридите и се разбърква добре, за да се смесят ароматите.
  • Накрая се добавят яйцата и се сваля от огъня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар