четвъртък, 19 юли 2018 г.

Лавандулови бисквити




Продукти:

250 г. краве масло на стайна температура
250 г. пудра захар
1 яйце
450 г. брашно
1-2 ч. л. цветове от лавандула

Приготвяне:

  • Маслото се разбива със захарта до получаване на пухкав крем.
  • Добавя се яйцето и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
  • Прибавя се лавандулата, пресятото брашно и се замесва тесто.
  • Тестото се увива в стреч фолио и се оставя в хладилник за няколко часа, за да се стегне.
  • Върху набрашнена повърхност се разточва кора с дебелина около 0,5 см.
  • Изрязват се бисквити с форма по желание и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна около 10-12 минути.
  • Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар