Продукти:
250 г. краве масло на стайна температура
250 г. пудра захар
1 яйце
450 г. брашно
1-2 ч. л. цветове от лавандула
Приготвяне:
- Маслото се разбива със захарта до получаване на пухкав крем.
- Добавя се яйцето и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
- Прибавя се лавандулата, пресятото брашно и се замесва тесто.
- Тестото се увива в стреч фолио и се оставя в хладилник за няколко часа, за да се стегне.
- Върху набрашнена повърхност се разточва кора с дебелина около 0,5 см.
- Изрязват се бисквити с форма по желание и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна около 10-12 минути.
- Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар