понеделник, 16 юли 2018 г.

Пълнени чушки с картофи



Продукти:

6-7 чушки
700 г. картофи
150-200 г. сирене
1/2 гл. лук 
копър
олио

за бешамела:

50 г. брашно
60 г. краве масло
500 мл. прясно мляко


Приготвяне:

  • Картофите се сваряват в подсолена вода, и след като изстинат се обелват и намачкват на пюре.
  • Чушките се почистват от дръжките и семената и се посоляват отвътре.
  • В загряна мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се картофеното пюре, натрошеното сирене, копъра, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • Чушките се пълнят с получената смес и се нареждат в намазнена тава.
  • Брашното се запържва в загряното краве масло до златисто.
  • При непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Соса се посолява и се изсипва върху чушките.
  • Ястието се пече в умерена фурна до зачервяване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар