Продукти:
6-7 чушки
700 г. картофи
150-200 г. сирене
1/2 гл. лук
копър
олио
за бешамела:
50 г. брашно
60 г. краве масло
500 мл. прясно мляко
Приготвяне:
- Картофите се сваряват в подсолена вода, и след като изстинат се обелват и намачкват на пюре.
- Чушките се почистват от дръжките и семената и се посоляват отвътре.
- В загряна мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, докато придобие златист цвят.
- Добавя се картофеното пюре, натрошеното сирене, копъра, разбърква се добре и се сваля от огъня.
- Чушките се пълнят с получената смес и се нареждат в намазнена тава.
- Брашното се запържва в загряното краве масло до златисто.
- При непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
- Соса се посолява и се изсипва върху чушките.
- Ястието се пече в умерена фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар