Продукти:
200 г. бисквити
80 г. масло
150 г. черен шоколад
150 г. млечен шоколад
150 г. бял шоколад
750 г. сметана
750 мл. прясно мляко
75 г. захар
3 бр. куахада
Приготвяне:
- Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното краве масло.
- Разпределят се равномерно, като леко се притискат във форма с падащо дъно с диаметър 22 см.
- Оставя се за няколко минути в хладилник да стегне.
- За приготвяне на крема с черния шоколад се смесват 250 мл. прясно мляко с 250 мл. сметана. От тази смес се отделят 100 мл., които се смесват с едното пликче куахада.
- Останалите 400 мл. се загряват на среден огън заедно с черния шоколад и 50 г. захар, до пълното разтваряне на шоколада.
- Добавя се отделената смес с куахадата и се разбърква непрекъснато, докато заври.
- Изсипва се върху бисквитеният блат и се оставя в хладилник да стегне.
- След като крема се стегне се приготвя вторият крем по същия начин, но с млечен шоколад и се слагат 25 г. захар.
- Блата с черния шоколад леко се надрасква с вилица, изсипва се крема с млечния шоколад и отново се оставя в хладилник, докато се стегне.
- Крема с белия шоколад се прави по същият начин, но не се добавя захар.
- Тортата се оставя да стегне в хладилник най-малко 4-5 часа, и се украсява по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар