петък, 6 юли 2018 г.

Пилешко с три вида гъби



Продукти:

200 г. пилешки гърди
4-5 сушени шийтаке
1 шепа сушени бели гъби
1 шепа сушени черни гъби
1ск. чесън
1 см. джинджифил
1-2 стръка пресен чесън

за соса:

2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. оризов оцет
1 с. л. нишесте
200 мл. вода

Приготвяне:

  • Черните гъби и шийтакето се накисват за 20-30 минути в гореща вода.
  • Белите гъби се накисват за 4-5 минути в студена вода.
  • За приготвянето на соса се смесват водата, нишестето, соевия сос, оцета и се разбърква, докато се получи гладка смес без бучки.
  • Пилешкото месо се нарязва на тънки парчета и се поръсва с малко сол и черен пипер.
  • В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържват чесъна, джинджифила и пилешкото месо.
  • При непрекъснато разбъркване се добавят нарязаните гъби и всичко се запържва около 4-5 минути.
  • Накрая се прибавя соса и се разбърква още няколко минути, докато соса се сгъсти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар