Продукти:
200 г. пилешки гърди
4-5 сушени шийтаке
1 шепа сушени бели гъби
1 шепа сушени черни гъби
1ск. чесън
1 см. джинджифил
1-2 стръка пресен чесън
за соса:
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. оризов оцет
1 с. л. нишесте
200 мл. вода
Приготвяне:
- Черните гъби и шийтакето се накисват за 20-30 минути в гореща вода.
- Белите гъби се накисват за 4-5 минути в студена вода.
- За приготвянето на соса се смесват водата, нишестето, соевия сос, оцета и се разбърква, докато се получи гладка смес без бучки.
- Пилешкото месо се нарязва на тънки парчета и се поръсва с малко сол и черен пипер.
- В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържват чесъна, джинджифила и пилешкото месо.
- При непрекъснато разбъркване се добавят нарязаните гъби и всичко се запържва около 4-5 минути.
- Накрая се прибавя соса и се разбърква още няколко минути, докато соса се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар