петък, 6 юли 2018 г.

Салата с авокадо, краставица и ролца от раци



Продукти:

1 маруля
1 авокадо
1 краставица
2-3 стръка пресен лук
4-5 ролца от раци

за дресинга:

1 ск. чесън смачкан
1/2 к. л. настърган джинджифил
1-2 с. л. рибен сос
4-5 с. л. лимонов сок
3 с. л. олио
микс от тайландски подправки

Приготвяне:

  • В купичка се смесват джинджифила, леко смачканата скилидка чесън, рибения сос, лимоновия сок, олиото и се разбърква.
  • Марулята се измива, отцежда се много добре и се нарязва.
  • Прибавят се нарязаните ролца от раци, лука, краставицата и авокадото.
  • Залива се с охладения дресинг и се поръсва с тайландските подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар