Продукти:
1 маруля
1 авокадо
1 краставица
2-3 стръка пресен лук
4-5 ролца от раци
за дресинга:
1 ск. чесън смачкан
1/2 к. л. настърган джинджифил
1-2 с. л. рибен сос
4-5 с. л. лимонов сок
3 с. л. олио
микс от тайландски подправки
Приготвяне:
- В купичка се смесват джинджифила, леко смачканата скилидка чесън, рибения сос, лимоновия сок, олиото и се разбърква.
- Марулята се измива, отцежда се много добре и се нарязва.
- Прибавят се нарязаните ролца от раци, лука, краставицата и авокадото.
- Залива се с охладения дресинг и се поръсва с тайландските подправки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар