Продукти:
2 тиквички
2 яйца
100 г. сирене
50 г. кашкавал
1-2 домата
2-3 ск. чесън
копър
олио
Приготвяне:
- Тиквичките се разрязват по дължина на две половинки и с помощта на чаена лъжичка се издълбава сърцевината.
- Яйцата се разбиват и смесват с натрошеното сирене, малко настърган кашкавал, нарязаните на ситно чесън, копър, магданоз и сърцевината от тиквичките.
- С тази смес се пълнят тиквичките, подреждат се в намазана с олио тава и се наливат около 150 мл. гореща вода.
- Върху тях се слагат парченца домат и се пекат в умерена фурна до готовност.
- Няколко минути преди тиквичките да се извадят от фурната се поръсват с настърган кашкавал.
харесва ми ще ги направя днес но колко минути ги печете
ОтговорИзтриванеВ зависимост от големита на тиквичките, около 40- 50 минути.
Изтриване