вторник, 18 юли 2017 г.

Пица с грозде и сирене "Горгонзола"



Продукти:

за тестото:

500 г. бяло брашно
7 г. суха мая
2 с. л. зехтин
325 мл. хладка вода
1 к. л. морска сол
1 ч. л. захар

за плънката:

100 г. грозде
60 г. краве сирене
60 г. сирене "Горгонзола"
60 г. пушено сирене
1 шепа рукола
4-5 с. л. майонеза
шарен пипер
орехови ядки

Приготвяне:

  • Брашното се пресява, в центъра се прави кладенче, в което се слага солта, захарта, зехтина, маята и водата.
  • Меси се докато се получи гладко и еластично тесто.
  • Оформя се на топка и се поставя в купа, която се покрива с влажна кърпа. Оставя се да втаса на топло, докато си удвои обема.
  • Тестото се разделя на две части и всяка се разточва с дебелина 1/2 см. и диаметър 30 см.
  • Намазва се с майонеза, разпределя се руколата, нарязаното грозде, орехите и се поръсва с натрошените сирена.
  • Пече се в предварително загряна на 240°С фурна 15-20 минути.
  • Сервира се поръсена с шарен пипер и свежа рукола.
* Рецепта за тестото: Jamie Oliver

Пица с пушена сланина

за плънката:

пушена сланина
4 слайса пушена пастърма
1 зелена чушка
1 люто чушле
2-3 кисели краставички
маслини
5-6 с. л. пържен домат от консерва
кашкавал
топено сирене





Калцоне


400 г. готово тесто

за плънката:

250 г. кайма
50 г. пушена сланина
1/2 гл. лук
маслини
3-4 кисели краставички
риган
2 люти чушлета
4 топени сиренца
4 с. л. пържен домат от консерва

Приготвяне:

  • Нарязания на ситно лук се задушава в малко мазнина до омекване.
  • Добавя се каймата, нарязаните краставички, маслини, сланина, ригана и сол на вкус.
  • Тестото се  разделя на две еднакви по големина части и се разточват във формата на кръг.
  • Намазват се с домата, слага се плънка, чушле и топено сирене.
  • Тестото се затваря във формата на полумесец, краищата се притискат, като леко се усукват.
  • Пече се в предварително загряна на 240°С фурна 15-20 минути.





Пица с гъби и моцарела



Няма коментари:

Публикуване на коментар