петък, 21 юли 2017 г.

Крем супа от леща



Продукти:

200 г. леща
3 моркова
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 парче джинджифил(1 см.)
100 мл. кокосово мляко
500 мл. вода
1 к. л. лют червен пипер
1 к. л. гарам масала
зехтин
сол

Приготвяне:

  • В мазнината се запържват нарязаните лук, чесън и джинджифил.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя червен пипер, гарам масала, морковите, лещата и се залива с водата.
  • Вари се на умерен огън и малко преди да е готова се прибавя кокосовото мляко.
  • Супата се пасира в блендер, докато се получи гладка консистенция.
  • По желание се сервира поръсена със сусам и няколко капки кокосово мляко. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар